MÜSİAD'dan 'İş Sağlığı ve Güvenliği' semineri

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi İnşaat Sektör Kurulu tarafından, ?İş Sağlığı ve Güvenliği? konulu seminer düzenlendi ele alındı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek merkezindeki seminer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı, İş Başmüfettişi Ramazan Ekici ve İş Teftiş Kurulu İş Başmüfettişi Ali Yavuz tarafından verildi.

Açılışta konuşan MÜSİAD İzmir Şubesi İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Dinler, bu konulardaki seminerlerin işletmeler açısından çok önemli olduğunu söyledi. Dinler, ?30 Haziran 2012 Tarih ve 28839 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun çalışma hayatına neler getirdiğiyle ilgili seminerde, konunun uzmanlarıyla üyelerimizi biraraya getirmekten dolayı mutluyuz.? dedi.

İş Başmüfettişi Ekici ise 4857 Sayılı İş Kanunu'nun, işverenlerle bir iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve sorumluluklarını düzenlediğini söyledi. Yeni yürürlüğe giren 6331 sayılı kanunla da işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlendiğini ifade etti. Ekici ayrıca 6331 sayılı kanuna da maddeler halinde değindi.

Daha sonra söz alan Başmüfettişi Yavuz, çalışma hayatıyla ilgili mevzuatın uygulanmasını, İş Kanunu kapsamına giren işyerlerinin hem işin yürütülmesi hem de 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği açısından denetim ve çalışma mevzuatı hakkında bilgi verdi. Yavuz, inşaat sektöründe dikkat edilmesi gereken güvenlik mevzuatına da değindi ve iş kazalarını örneklerle anlattı.

İş güvenliği ve işverenlerin yükümlülükleri hakkında sektör temcilerinin bilgilendirildiği seminerin sonunda MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, Ramazan Ekici ve Ali Yavuz'a teşekkür ederek plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber